01 října 2007

Přecijen..

I když, kdo neviděl, neuvěří, tak sem nahodím nějaký fotky z internetu pro lepší představu Red Light district.

Hlavní ulice.Slečna za výlohou a vedle asi bude kšeft..


Good girls go to heaven, bad girls go to AMSTERDAM

Amsterdam nas uvital destivym pocasim a svymi tradicnimi lakadly. Napis Coffeshop byl na kazdem rohu, cim vetsi, tim zarivejsi.

Samozrejme nechybely ani jine napisy a lakadla tohoto mesta hrichu.

:)
Kanalu tam byla spousta, vsude voda!
Nas pan pruvodce, ktery anglicky umel, ale nebyl to pruvodce v anglictine. Moc nam toho nerekl, i kdyz nektere zajimavosti se clovek v pruvodci nedozvi.Fotek moc nemam, protoze porad prselo a nechtelo se mi fotit a zamocit fotak a navic s destnikem se spatne foti.


Do ulicky vyklonene domy s haky pro transport zbozi a nabytku dovnitr.
No matter what the weather is, we are smiling! :)
Dam(n) square. Uz vim, kde se madonnisti fotili, kdyz jeli loni na koncert :)
Palac na namesti Dam. Poradatele zajezdu (mistni studenti, kteri sdruzuji studenty zahranicni) nam toho moc nerekli.. Jen to, ze sem jezdi kralovna 5. kvetna klast vence. Prezidentka te studentske organizace se bez okolku priznala, ze Amsterdam nezna a nic o nem nevi, ze sem jezdi jen jednou rocne nakupovat. Na jejim miste bych se asi hodne stydel, kdybych tohle mel rict o Praze. A podle toho to trochu vypadalo. Jen jsme se tak prosli, ale i tak to bylo moc hezky a mame uz zakladni orientaci. Provlekli nas ulici cervenych luceren (Red Light District), ale tam se fotit nema. Abychom si to tedy o to lepe zaryli do pameti, tak jsme tam sli jeste jednou vecer. Shodli jsme se, ze mnohem lepsi to bylo ve dne. Vetsina vyloh v noci byla zatazenych. Nevime, jestli za to mohl nahly prival zakazniku nebo nejaka spatna konstelace. Stejne nebylo moc na co koukat. Obcas se clovek musel koukat dost opatrne, aby stihl vcas a dost rychle odvratit zrak. A i kdybych tam sel desetkrat, tak stale bych asi poradne neveril, ze neco takovyho je mozny... Nepohorsuje me to, nemam nic proti, ale je to strasne neuveritelny. Stoji proste zato to videt a kazdy si udela svuj nazor :)

Takhle vypada Central Station v noci, ale my prijeli busem.

A palac na Dam square v noci.

Art deco budova divadla. Fakto moc pusobiva - hlavne takhle v noci.