07 listopadu 2007

Shortcut

Taky jsem měl dneska radost. Konečně mi vyšlo jet domů z Heteren s Evou - českou doktorandkou ornitoložkou. Tak jsme si povídali a ukázala mi zkratku. Věděl jsem, že nějaká musí být, ale nebylo počasí ani čas ji najít. Dneska taky nebylo počasí - celou cestu pršelo a silně foukalo proti nám, ale zkratka mi udělala radost. Cestou je na co koukat, jede se kolem stavení po protipovodňový hrázi kolem řeky. (Jinak tu teče Rýn - myslím, že dolní..)
Počasí mě moc nezaskočilo, koupil jsem si dneska nepromokavý kalhoty na kolo. A taky Glukosamin, chondritin a MSM na klouby, tak snad koleno přestane dělat problémy :)

Požární poplach

Právě jsme zažili požární poplach. Nějací chytráci spustili hlásič potom, co se snažili pomocí zapálený cigarety zjistit, jestli funguje. To všechno v rámci zkoušky bezpečnostních opatření během páteční megapárty, které se ze zřejmých důvodů nehodlám zúčastnit a víceméně s ní nesouhlasím. Ať si dělají co chtějí do té doby, dokud mě to neomezuje. A už dlouho říkám, že na tý párty se něco stane a už to začíná.
Potom, co spustil poplach - takovej docela dost nepříjemnej opakující se iritující zvuk, pustil jsem si dost nahlas hudbu, aby to aspoň něco přeřvalo. Ozvalo se zaklepání na dveře, potom zabušení, potom větší zabušení a potom jsem otevřel a tam stojí hasič v plný zbroji a posílá mě ven, že hoří..
Shromáždili jsme se venku, prolezli budovu, nic nenašli, pustili nás dovnitř. Snad se ani nedozvěděli, že to bylo spuštěný úmyslně..
Útěchou budiž, že se na párty snad nebude kouřit, když už si to takhle skvěle vyzkoušeli a že se snad už nic horšího nestane.