07 září 2007

Zelenej dabel

Jezdi jak czert!

Dneska jsem pridelal predni a zadni svetlo a ten zelenej TECHNO retez jen tak neukradnou...

This is where I´m staying...

... this is not my home.




Jiny pohled.

Tahle se mi libi

Just to show you..

Tak takhle prosim vypada pravy emericky bordel.. Ano, opravdu to jsou ponozky a nechci vedet co jeste :roll:

Zazitky

U vas zacalo prset a tady se konecne jeden den udelalo krasne! Krasny zarijovy den a nemel jsem tolik skoly, tak jsem se vydal do mesta trochu dokoupit, co jsem potreboval a pokoukat. Sehnal jsem dokonce i kukichu, vyridil neco na poste, zaplatil skoro 300 euro za ubytovani, priste uz to bude jen kolem 200 a zeptal se, jaka je sance se prestehovat. On americky zpusob zivota je opravdu dost odlisny od naseho. Lituju vas, Jano a Honzo!!! Opravdu uprimne!!! :) Madonna by rekla "deal with it..." maybe..

Takze tohle je hezci pohled na namesti - proslunene. Jedna kavarna vedle druhe :)


A v jedne bocni ulicce jsem nasel moc zajimavy pohled na architekturu a zaroven kostelni vez.

Dalsi krasna ulicka se zajimavou kavarnickou vlevo...
A tady je! Nas jediny a urcite jedinecny Koffiehuis! :D

A tady blizsi pohled, abyste mi verili. Co tam dela ta cirkularka, to vazne netusim :D

A osluneny kostel.
A jeste jednou Forum building - detailnejsi pohled - supr rozhazeny okna :) A na nich rolety, ktery se zatahnou, kdyz do oken zacne svitit slunicko. Interier snad pujde taky nafotit.

Dalsi fotky

Nasel jsem tu jeste fotky, ktery jsem si pripravil pro tenhle blog - jsou z prvnich dnu a je na nich trochu Wageningen, tak je sem taky pridam a zkusim trochu okomentovat. Mozna bych komentare mel psat nad fotky, tak budu.. x

Takhle vypadala nase barbeque party u pana profesora. Sona, Lena, pan prof. a spousta dobrot!
Radka, Sona, Lucka..
A Radky baaaaajecny tvarohovy moucnik! :mnam: Malem byl jogurtovy... mel jsem stesti (protentokrat)
A pan profesor pri nasi dalsi debate. Tahle byla zase o rozdilech mezi Holandany a Cechy a o porevolucnim vyvoji u nas. Clovek se toho na sebe hodne dozvi, kdyz se necha videt jinym pohledem..
Uz zminovany kostel na namesti.
Ze vsech stran.
Opravdu ze vsech... A jeste tu hodnekrat bude! :P

Dalsi dny a dalsi fotky :)

4. zari bylo oficialni otevreni univerzitniho campusu a kralovna otevirala novou celouniverzitni budovu - FORUM, ta je i ve znaku univerzity.


Ale tahle ositovana - to je budova Atlas - tam je centrum biologie a chemie. Vevnitr je to taky moc krasny, tam bohuzel ale zadny predmet mit nebudu. Jenom tam mame jedno setkani... ale to zrovna budu v CR.
A tohle uz je Forum v cele krase.

A elegantni Atlas z dalky.

V Atlasu byla konopna modni prehlidka.
A takovahle spousta krasnych mostu misto schodist.

Ve foru mluvil pan premier.
A baletka - ta zelena vzadu uvedla spolu s rektorem kralovnu na podium a tam ji uvedla do rozpaku.. Jedine, co udelala, bylo zmacknuti zelenyho tlacitka, sneslo se na ni milion zelenych papirku a tim byla budovat otevrena :) Ani ji chudaka nenechali neco rict..

A tady ji mame pri prijezdu - moje vlastni fotka. Jeji Vysost kralovna Beatrix Wilhelmina Armgard. Pri odjezdu sla kolem me.. zadny zatarasy, zadny prehnany opatreni, to me fakt dostalo! Lidi stali v klidu na kraji cesty a ona si jen prosla, to jsem nevidel :) Moc se mi to libilo, zadny zbytecny tzatziky.. Akorat :( kdyz sla kolem me, na fotaku se mi objevilo LOW BATERY a to byl konec :( No.. priste.
Jeste, ze Lenca ji vyfotila.. Brzy od ni musim ziskat fotku - zatim smlouva za penize, snad se mi podari ji presvedcit, aby mi jeste zaplatila za to, ze ji budu chtit :D

For the first time...

Tak sem bych rad dal email, ktery jsem odesilal vsem jako prvni, uz je to trochu historie.. a potom uvidim, jak to bude pribyvat :) Here it is:

Ahoj vsichni.
Jake to tu je? Nejlepe to vyjadri asi slova pana prof. Fanty: Holandani se ridi tim, ze na co sahne lidska ruka, ma zustat v poradku. Me prvni dojmy byly - poradek, vsechno upravene, krajina absolutne kulturni a plackata, takze budejicky komplex na druhou, protoze tu neni Klet :) Ale jinak fakt super! Cesta byla luxusni a uteklo to, z Utrechtu do Rhenen jsem se dostal bez problemu a tam uz na me cekaly holky s panem profesorem, dostal jsem dvakrat najist a pak jsme povidali u vina az do noci. Pan profesor bydli v utulnym malym domecku, pred kterym roste araukarie - blahocet ("monkey puzzle") :love: Ted uz pisu z koleje. Je to tu v necem horsi a v necem lepsi, nez v Budejicich. Museli jsme si koupit novou matraci, luzkoviny a povleceni, pokoj je docela velikej, internet snad casem zprovoznime poradne, zatim to moc nejde. Bydlim s Davidem - Americanem z Univesity of Ilinois (nebo jak se to pise..). Je mu teprve 21 a je tu taky jen na ctyri mesice. Spolecensky mistnosti jsou zajimavy. Popsany steny, skrine plny potravin, spousty nadobi, plny lednicky... nikdo nevi, co komu patri a spousta veci uz nepatri nikomu.. takovej trochu chaos. Lidi jsou tu sami cizinci. Rakusaci, Americani, Norka, Portugalci, Spanele, Brazilec, Italove, asi pet Slovaku, dalsi asi tri Cesi, Kanadan a kdo vi, kdo jeste. Pokoj je velky s velikym oknem.. u ktereho jsou otevrit jen ventilacky, ale jinak fajn.
Od pana profesora jsme kazdy dostali pujcit kolo a to moje jezdi jako czert, akorat z nej trochu boli pr... zadek. Na kole je tu vsude blizko - i do Rhenen, kde bydli pan profesor. Vsude jsou cyklostezky, kolostavy, cykloprechody a cyklokruhove objezdy. Vsechno pro cyklisty. Wageningen je docela male mesto plne univerzitnich budov a co jsem tam dneska byl poprve, je tam vsechno. Zaujaly me bioobchody - tech je tu nekolik, tam to musim prozkoumat. Akorat v nedeli maji vsude zavreno a v pondeli oteviraji az kolem poledne, takze jsem si jeste nic nekoupil - ani potraviny, ani zamek a svetla na kolo, nic.. Kazdou stredu a sobotu tu probiha trh - celkem velka vec se spoustou stanku od obleceni pres syry, maso, kytky. Tam se taky chystam nakupovat. Zitra pujdeme poprvni do skoly - vsichni na jeden predmet a jeste Lucka, dalsi Ceska, kterou jsme tu poznali pres pana profesora a uvidime, kolik Cechu tam jeste potkame. Potom mam skolu i odpoledne a mezitim chceme stihnout obehat vsechny nezbytny nakupy.
To prozatim snad staci :) Kdybych se snazil byt vycerpavajici, tak by toho asi bylo mnohem vice, protoze tady se porad neco deje a vsechno je nove a vzrusujici :)
Prikladam par momentek ze vccerejska a dneska.
Mejte se vsichni fajn! Tom


Takhle jsme stehovali kola.
A tenhle nadherny blahocet ma pan profesor pred domem! :love:
Hlavni (zrovna trochu liduprazdna hlavni ulice)
Dominantou namesti je kostel, ktery jsme jeste nezastihli otevreny, ale zvonkohra je good! :)
A zase kola.