28 listopadu 2007

Laborka - DGGE, PCR, qPCR...

Konečně přispívám pár akčními fotkami z laboratoře. Káťa si postěžovala, že nenašla žádný fotky ze školy, tak jsem snažil něco pořídit. Tohle sice není škola, ale bavím mě to mnohem více, než škola! :)

Tady jedna akční - příprava gelu pro DGGE.

Je to tak trochu nebezpečná věc...
Ale Saschie na mě dává pozor! :) Je strašně milá a vždycky moc chápavá, když něco pokazím. Nemusela a sama se nabídla, že mě nějaké molekulární metody naučí a nemusela, ale stále se mnou trpělivě dělala další a další věci! Jsem jí za to moc vděčnej! :)

Aparatura pro přípravu gelu na DGGE, škoda, že jsem zapomněl vyfotit akvárko s hotovým gelem :(

A tohle je moje druhá a hlavní školiltelka v Heteren - Annelein - seznamte se :D

Je taky moc milá a hodná :) Třeba v tom pytli má plno malých kořeněných perníkových koleček a dalších sladkostí a rozdává všem hodným dětem (jako třeba mně) plnýma hrstma! :)

On byl totiž v Heteren dneska speciální den.. Děti všech vědců přišly a přišel i zdejší Mikuláš Sinterclass nebo jak se to píše - prostě sintrkláz (viz taky níže) a s ním přišli černí Petři - u nás vypadají jinak a taky se objevují poněkud jinde.. Nicméně, tady fungujou místo našich čertů, ale než aby děti strašili, tak jim dávají perníčky a hrajou si s nima. A Sintrkláz přijíždí už v půlce listopadu a pak prej podruhý 5. prosince - to rozdává dárky a poprvé taky. A v té prodlevě nerozdává (kromě podnikových akcí asi.. :) - to prej je na cestě zpět do Španěl, odkud pochází - nebo to se aspoň říká dětem, aby nechtěly dárky každý den.. On pro ně prostě musí dojet a cesta něco zabere.
Ale tohle všechno mi říkala Finka a udivovala tím i Holanďany.. Jinak ve Finsku chodí Santa Klausové na hlavě s parohama a mají povinnost se u každýho baráku napít sklenice něčeho silnýho.. a pak prej řídí auta.. No.. byla to zase zajímavá mezinárodní debata :)

Jeden z vědců v převleku za Mikuláše v pozadí. A všechna ta vesměs blonďatá stvoření jsou děti vědců pracujících v Heteren.


Ciska za černýho Petra - ani nevím, jak všechny ty skvělý blonďatý dredy dala pod ten čepec!